Fullbokat!

Henrik kommer att vägleda er i skapandet av en välsmakande måltid av lokala råvaror som ni därefter njuter i vår matsal. Hans flickvän Hedda kommer att hålla en liten ostprovning i anslutning till er måltid.

Till middagen komponerar vår sommelier ett anpassat val av lokala viner till just er meny. Sommelier och serveringspersonal finns på plats under hela måltiden och som gärna svarar på era frågor kring mat & dryck.

 

Kurslängd 4 dagar,

Antal deltagare min. 6, max 8 personer då del i dubbelrum/dubbelsäng

  • Boende 3 nätter inkl. frukost på La Libertie
  • Luncher på välrenommerade restauranger med lokalt vin
  • Utflykter t.ex. (vinprovning, marknader, tryffelsafari under säsong)
  • Matlagningskurser
  • Middagar med vinmeny komponerad av lokala viner

Pris 975€/p

OBS! Flyg & hyrbil tillkommer.


 

Här är Henriks upplägg för kursen;

Ankomstdagen

Efter att ni checkat in på era rum ses vi i matsalen för en välkomstdrink.

Henrik berättar om helgens hela upplägg samt att presentera sin 5-rätters middag som han tillagat till er under dagen. Middagen består av råvaror som är typiska för vårt område.

Hedda berättar om ostar och om hur hennes upplägg kommer att se ut.

Vår sommelier berättar också för er om kvällens val av viner samt om de olika vinerna som finns i vårt närområde.

Temat för denna kväll är att presentera vad vår region har att erbjuda.


 

Dag 2:

Denna dag kommer att ha ett stort fokus på fisk och skaldjur.

Efter frukosten beger vi oss iväg till fiskmarknaden på Place Madelaine. Där handlar vi dagsfärsk fisk & skaldjur från både Atlanten och Pyrenéerna. Säkerligen hittar vi också goda grönsaker där till kvällens middag.

Efter marknaden beger vi oss till Clovis Reymond i Villamblard, ett destilleri som har drivits av samma familj sedan 1834. Här tillverkas allt man kan tänka sig av olika destillat & likörer av frukt/bär.

Dags för lunch och vi åker till Bistro Presbytère i Quessac där Valérie ser till att vi får i oss en god och välsmakande måltid.

Väl hemma i köket på La Libertie kommer Henrik visa er hur man rensar, filear och anrättar de fiskar och skaldjur vi köpt på marknaden samt hur man förädlar dem på allra bästa sätt.

Tillsammans lagar ni kvällens meny bestående av 4-5 rätter inkl. dessert.


 

Dag 3:

Denna dag kommer att ha fokus på kött och fågel.

Efter frukosten beger vi oss iväg till marknaden kring Notre Dame i Bergerac. Här står de lokala bönderna säljer allt man kan tänka sig i matväg, t o m tryffel! Vi kommer att komplettera med de råvaror som behövs inför kvällen.

Innan lunch åker vi iväg till Château Montdoyen där vi får en vinprovning av Mlle Hembise, hon talar engelska också för er som inte förstår franska.

Vi äter sedan lunch hos Stéphane på Table du Marché.

Väl hemma i köket på La Libertie kommer Henrik att ha noggranna genomgångar på både styckning och hur man kan ta tillvara de olika delarna av fågeln/köttet samt tillagning förstås.
Ni kommer få lära er att sätta en fond för att göra en perfekt sås. Något som Henrik brinner för.

Tryffel är i säsong och det vill man ju inte missa och självklart kommer den att ingå i kvällens meny som blir en 4-5 rätters meny inkl. dessert.


 

Dag 4

Hemresedagen

Efter frukost och utcheckning är vårt förslag att ni åker till Issigeac där den mysigaste söndagsmarknaden äger rum. Inhandla godsaker till nära och kära.

Ta sedan ”finvägen” mot Bordeaux och flygplatsen. Ni passerar då genom vinlandskapen kring Bergerac & Montravel för att sedan hamna i St Émilion. Där kan ni strosa runt bland vinbutiker äta en enkel lunch och köpa nybakade macarons.

Vi rekommenderar er att ta en flight hem sen eftermiddag/tidig kväll för att få ut så mycket som möjligt av denna vistelse.


Intresseanmälan:

Gå till kontakta oss för att skicka din intresseanmälan.


Här kan ni se ett lite film när Henrik besökte La Libertie under Tour de France där han gjorde en matresa med norska TV2