Henrik-PetterssonHenrik Pettersson, född och uppvuxen i Bieskogarna utanför Katrineholm.

Han är bortskämd med hemlagad mat från barnsben och har en jordbrukarsläkt på bägge sidor. Detta har absolut lagt grunden till Henriks matlagningsintresse. Mamma, pappa, mormor, farmor alla har de bidragit med hemkokt saft, sylt, hembakat bröd för att inte tala om julbordet där ingenting saknades. Man tog tillvara allt från skog, mark, trädgård och egen djuruppfödning. Älgkött, svamp, nässlor, fläder, rabarber, potatis, jordärtskockor, sparris… Listan går att göra hur lång som helst!

Henrik började laga mat på ”riktigt ” i Linköping med Lars ”Pluto” Johannisson som mentor på Ekoxen och senare på Trädgårdshotellet i Åtvidaberg. Här fick han upp ögonen för att jobba med närodlat och ekologiskt, före milleniumskiftet…

Henrik lärde även känna konditormästare Jan Hedh och han har varit och är fortfarande en stor källa till inspiration. Henrik har alltid gillat sötsaker men nu öppnades en helt ny värld.

Han släppte taget om spisen och började fokusera helhjärtat på det kalla köket med bröd och desserter som största passion. Mycket fokus på mat & dryck i kombination detta blev senare ledstjärnan på egna krogen på Sturegatan i Linköping. Slumpen gjorde att han så småningom hamnade som kollega med Christina på Edsbacka Krog i Sollentuna där allt fick ännu en ny dimension. Fantastiskt att få jobba med så kunniga kollegor på allra högsta nivå. Äntligen en hel krog med likasinnade!

Nu arbetar Henrik som kökschef på Fotografiskas eventavdelning och har precis avslutat sin sommelierutbildning. Det är bara att sätta fart… Det finns så himla mycket att upptäcka och lära sig på det området också!