Välkomna till La Libertie Chambres d’Hôtes Bed & Breakfast

image1148När den franska landsbygdens dimmslöjor upplöses uppenbarar sig en plats där du vill vara och stanna.

La Libertie ligger i Campsegret, en liten by belägen mellan Périgueux och Bergerac, i Dordogneområdet. Huset härstammar från det tidiga 1800 talet och är omgiven av en blomstrande trädgård och inbjuder dig till en lugn och harmonisk vistelse.

Drömmen om friheten

En barndomsdröm har blivit verklighet. Drömmen om ett eget chambres d’hôtes, bed & breakfast, har blivit verklighet, i vårt favoritland – Frankrike.

Efter drygt 20 år i hotell & restaurangvärldens absoluta topp i Sverige har vi nu tagit det stora steget och köpt ett fantastiskt stenhus från 1800- talet i sydvästra Frankrike. Här förverkligar vi vår dröm att få driva ett riktigt, riktigt bra Chambres d’hôtes, Bed& Breakfast. Ibland faller alla bitar på plats. På en semesterresa hittade vi detta underbara hus och allt stämde med vår egen fas i livet. Det var dags att ta steget, att våga starta något eget.

Platsen är unik, inte så långt från Bergerac, i en liten by, Campsegret, mitt på den sydvästra franska landsbygden. I Dordognedalen, bland majsfält och vingårdar, hittar man La Libertie, som är namnet på ägorna. Libertie är dessutom en gammal engelsk stavning för frihet!
Huset är omgivet av en lummigt grön och blomstrande trädgård. I den lilla dammen simmar ankorna. Här råder lugn och ro.

Vi har nu drivit La Libertie Chambres d’Hôtes Bed & Breakfast sedan 2010 och det har gått mycket bättre än förväntat. Vi har fått utmärkelser från Clévacances, Figaro Magazine och Le Guide Michelin samt blivit omskrivna i flera magasin och tidningar.

Välkommen till La Libertie
Christina & Johan Österlund

 Klicka här för att läsa mer om La Libertie på vår hemsida.

Rummen

rum4Vakna upp från en god natts sömn och öppna de franska dörrarna som leder ut i vår vackra trädgård, njut av lugnet som råder. Frukosten avnjuter ni under ett av våra fikonträd eller i vår lounge. Efter frukost, ta ett uppfriskande morgondopp i vår pool eller gå ner till den lilla sjön och njut av lugnet.

Varje rum på La Libertie är sobert, smakfullt designat och har en helt unik känsla med en personlig prägel. Ljuset från fönstren ger rummet en härlig inramning och framhäver de naturliga färgernas lyster.

Vi har 5 dubbelrum alla med eget badrum & toalett. Hårtork, morgonrock, dusch& poolhanddukar finns på samtliga rum. Alla våra rum har utgång mot både trädgård samt pool.