Magnus Albrektsson 23-26 oktober

Fullbokat

Magnus kommer att vägleda er i skapandet av en välsmakande måltid av lokala råvaror som ni därefter njuter i vår matsal. Till middagen komponerar vår sommelier ett anpassat val av lokala viner till just er meny.

Sommelier och serveringspersonal finns på plats under hela måltiden och som gärna svarar på era frågor kring mat & dryck.


Kurslängd 4 dagar,

Antal deltagare min. 6, max 8 personer då del i dubbelrum/dubbelsäng

  • Boende 3 nätter inkl. frukost på La Libertie
  • Luncher på välrenommerade restauranger med lokalt vin
  • Utflykter t.ex. ( vinprovning, marknader, tryffelsafari under säsong)
  • Matlagningskurser
  • Middagar med vinmeny komponerad av lokala viner

Pris 975€/p

Flyg & hyrbil tillkommer.


Här är Magnus upplägg på kursen:

Ankomstdagen

Efter att ni checkat in på era rum ses vi uppe i matsalen för en välkomstdrink. Magnus berättar om helgens hela upplägg samt presenterar sin middag som han förberett för er under dagen.

Vår sommelier berättar också för er om kvällens val av viner samt om de olika vinerna som finns i vårt närområde.

Temat för denna kväll är att presentera vad vår region har att erbjuda.

Dag 2

Tema fisk och skaldjur
Efter frukosten beger vi oss iväg till fiskmarknaden på Place Madelaine. Där handlar vi dagsfärsk fisk & skaldjur från både Atlanten och Pyrenéerna. Säkerligen hittar vi också goda grönsaker där till kvällens middag.

Innan det är dags för lunch på Bistro Presbytère i Quessac där Valérie ser till att vi får i en god och välsmakande måltid hinner vi med en vinprovning uppe vid slottet i Monbazillac.

Väl hemma i köket på La Libertie kommer vi att ta oss an fisken och skaldjuren. Magnus lära er att filea och anrätta ”havsdjuren” till perfektion.

Till dessert gör vi en god gräddig glass som inte får missas!

Dag 3

Tema Anka & tryffel
Efter frukosten beger vi oss iväg till marknaden kring Notre Dame i Bergerac. Här står de lokala bönderna säljer allt man kan tänka sig i matväg. Vi kommer att komplettera med de råvaror som behövs inför kvällen.

Vi äter lunch hos Stéphane på Table du Marché. Han ser till att vi får ännu en god lunch i oss.

Efter lunchen beger vi oss mot Clermont de Beauregard, där ligger Les Truffières des Coteaux du Cadeau, precis som namnet antyder ska vi besöka en tryffelproducent.

Väl hemma i köket på La Libertie kommer Magnus att visa hur man tar till vara på det mesta av en hel anka. Han visar er hur den styckas, benas ur samt olika tekniker för att tillsammans med er skapa 2-3 rätter inför kvällens middag. Tryffel kommer att användas.
En kall och god sorbet på frukt & bär gör ni som avslutning.

Dag 4

Hemresedagen

Efter frukost och utcheckning är vårt förslag att ni åker till Issigeac där den mysigaste söndagsmarknaden äger rum. Inhandla godsaker till nära och kära.

Ta sedan ”finvägen” mot Bordeaux och flygplatsen. Ni passerar då genom vinlandskapen kring Bergerac & Montravel för att sedan hamna i St Émilion. Där kan ni strosa runt bland vinbutiker äta en enkel lunch och köpa nybakade macarons.

Vi rekommenderar er att ta en flight hem sen eftermiddag/tidig kväll för att få ut så mycket som möjligt av denna vistelse.

 

 


Intresseanmälan:

Gå till kontakta oss för att skicka din intresseanmälan.


Om Magnus Albrektsson, Albrektsson Gastronomic:

Med världen som arbetsfält har Magnus bland annat varit köksmästare på hotell i Västindien och varit kökschef på lyxkryssaren MS Polaris som drevs av Special Expeditions NYC, USA.

Magnus filosofi är att erbjuda intressanta och välsmakande matlagningstjänster med kundens önskemål i fokus. Magnus söker ständigt nya idéer kring mat. Han reser ofta runt om i världen och tar intryck av vad andra restauranger skapar för att inspireras. Även möten med kockar, odlare och uppfödare ger upphov till ständig förbättring.

Tidigare meriter; Tore Wretmans Riche, Restaurang Leijontornet, Köksmästare inom Rolfs Kök Koncernen, Köksmästare inom F12 group och Sous chef på Lux Stockholm för att nämna några.

Läs mer om Magnus här!